Vandaag is het #thankyouplantmedicine day. Onze aarde is een wereld in overvloed. Alles wat we nodig hebben, bestaat hier. Alles wat bestaat, is nodig. Hoe dichter we bij onszelf zijn, authentiek, echt, hoe stiller het wordt. En in stilte is alles licht. Als ik ayahuasca drink, verplaats ik mijzelf met de snelheid van het licht naar de stilte. Die weg is niet de makkelijke. Weerstand is het tegenovergestelde van beweging en beweging is de weg. Ayahuasca nodigt mij uit in beweging te zijn. Alles wat ik hier doe op aarde, zie ik als ik drink. Ik voel mij dankbaar, getroost en nederig. Ik beleef mijn verdriet, mijn angsten en mijn blijdschap. Ik voel mij vervuld met leven door dood te gaan. Ik kan het niet anders omschrijven. 

Op 22 augustus 2014 dronk ik voor het eerst ayahuasca. Op 23 augustus 2014 kon ik de zorg voor mijn dochter loslaten en werd zij in de crisisopvang van pleegzorg geplaatst. De meest heftige tijd van mijn leven brak aan. De ayahuasca is daar steeds voor mij geweest, troostend, onderwijzend, helend. Vorig jaar, op de dag dat ik 49 jaar werd, dronk ik en voelde ik dat mijn hele leven, elke stap die ik gezet heb, elke gedachte, elk gevoel mij geleid heeft naar mijzelf, op die plek, op dat tijdstip en dat niets meer de bedoeling was dan dat. Dat gevoel heeft mij niet meer verlaten. #thankyouplantmedicine 🙏