Over Laura

Aangenaam!

Toen ik 22 jaar oud was, zat ik in een diepe depressie. Ik lag alleen nog maar in bed en ik sneed mijzelf. Op het dieptepunt van deze ervaring was daar een moment dat ik dacht: ik ga nu het gekkenhuis in of ik ga dood. Het gekke is, dat ik juist op dat moment een stemmetje in mijzelf ontdekte dat zei: nee, dat wil ik allebei niet, ik wil eruit! Ik wil omhoog! Ik snapte niet waar dat stemmetje vandaan kwam. Maar het opende mijn ogen. Vanaf dat moment besloot ik naar dat stemmetje te luisteren. 

Ik ging langs talloos veel therapeuten, psychologen en psychiaters. Het léék alsof zij mij hielpen. Maar ik leerde al snel precies wat ik tegen alle hulpverleners moest zeggen om ze tevreden te stemmen. Vanbinnen bleef ik mij superonveilig voelen. Ja, het lukte, ik ben uit die depressie gekomen, een langzaam proces met veel ups en downs. Maar ik geloof niet dat dat door al die gesprekken kwam.

Achteraf gezien heeft deze ervaring me veel gebracht. Zoals het inzicht dat trauma niet verdwijnt door ermee om te leren gaan. Met trauma leren omgaan is zoiets als een leeuw aanlijnen en hopen dat hij daardoor niet bijt. Iets anders dat ik inmiddels weet, is dat iedereen trauma heeft meegemaakt. De een wat heftiger dan de ander. 

Waarom vertel ik je dit nu allemaal?
Sinds die depressie ben ik op zoek geweest naar een manier om van die oude pijn en triggers af te komen. Wat hielp mij nou wel en wat niet? Ik luisterde ook goed naar anderen. Wat was de onderlinge overeenkomst tussen mensen die werkelijk veranderden, die echt minder getriggerd werden dan vroeger? Ik zag dat ik mijn pijn onder ogen moest zien. De moeilijke weg nemen. Ontwijken was niet de oplossing. inmiddels gaat het gelukkig al heel lang heel goed met mij!

Er waren steeds meer mensen in mijn omgeving die zeiden: Laura, hoe doe jij dat toch? Jij blijft altijd zo kalm, bent zo moedig, bent zo blij! Dan zei ik steeds: ik heb ook nog wel eens een off day hoor! Maar ik heb toch eens op een rijtje gezet hoe ik tegen het leven aankijk. En hoe ik daarmee omga. En dat heb ik in een training gegoten: op weg naar een zorgeloos leven. In de training heb ik al mijn ervaring en wijsheid gestopt die ik in al die jaren heb opgedaan. Ik heb de training vorig jaar voor het eerst gegeven en de eerste deelnemers waren superenthousiast! Vanwege Corona is de training dit jaar uitgesteld tot onbekende datum.

Tegelijkertijd zocht ik ook naar een manier om mensen individueel te kunnen helpen op een manier die aansluit bij waar ik in geloof. Ik vond het daarom supergaaf om te ontdekken dat Teal Swan zo’n mooi proces heeft ontworpen. Haar Completion Process helpt op een diep niveau om trauma op te lossen. Daarom heb ik haar training tot Completion Process Certified Practitioner doorlopen en ik ben heel trots op mijn certificaat! In mijn individuele coachings-sessies staat nu dit proces centraal.

Ik vind het heel fijn dat ik nu zowel een bevrijdende training als individuele sessies kan aanbieden. Als je meer over de sessies bij mij wilt lezen, kun je hier klikken. En vergeet niet je hiernaast of hieronder in te schrijven voor mijn eyeopener! Die stuur ik je regelmatig toe met nieuwe gratis meditaties, data van trainingen en ander leuk nieuws.

Liefs, ik kijk er erg naar uit je te kunnen ontmoeten!

Laura Vrijenhoef